Blogg

När är det nog!

nog

Efter en heldag på jobbet igår gick jag som de flesta andra igenom de sociala flödet när jag kom hem. Förfasades säkert som alla andra när jag läste vad en klack hade skanderat när en spelare råkade riktigt illa ut. Man har läst mycket om vad som har hänt runt omkring denna sport på sista tiden.  Då sporten inte intresserar mig de minsta tycker jag säkert återigen som så många andra att det är riktigt hemskt men blundar lite och tycker egentligen inte att det angår mig, det händer ju inte i ”min” sport. Just där känner jag skammens rodnad på mina kinder. Utan sådana tankar hade troligtvis inte våldet fått gå så långt.

DET ANGÅR OSS ALLA!
Då och då gör sportens värld mig riktigt rädd! Istället för att förenas i kärleken till just den sporten ditt hjärta klappa lite extra för så önskas det livet ur idrottsmännen som utövar den och fansen som tittar. Det är något jag aldrig kommer att förstå! Vi tittar alla på den sport som vi har intresse för och hejar på det laget som finns i våra hjärtan. Självklart klappar inte hjärtat för alla lag men sporten som sådan borde ligga alla varmt om hjärtat. Sporten överlever inte utan de som utövar den och vi som tittar på den. Nu är ishockeyn ganska så förskonad (tro jag iaf) men den är inte våldsfri, det inbillar inte ens jag mig.
Den dagen jag känner mig rädd när jag ska gå och titta på hockey eller jag inte kan ta med mig barn på matcher kommer mitt hjärta att gråta. Vi har alla ett ansvar där.

    Alla tycker att det är lika hemskt när tragedier inträffar och människor förlorar livet i sportens namn vare sig det gäller utövare eller fans men tyvärr verkar det inte förändra attityden hos människor över huvud taget. Förändringen måste börja hos varje enskild individ, hos dig själv.

    Våldet trappas upp överallt runt omkring oss, över hela världen. Vi har alla ett ansvar om vi vill att det ska infektera oss alla eller om vi väljer att avstå från att medverka till det.

    Vi måste ta makten över våra sporter, sluta blunda eller medverka. Krafttag måste till om människor vill att sport ska vara till för alla!

    Suss