Blogg

Respekt

KHK-intro-2015-2016-Feat

Som hockeysupporter blir du kallad en massa olika saker. Tönt, nörd eller ”ha du alla knivar i lådan”. Vi är många som faktiskt har KHK i hjärtat i vårt avlånga land, den tar sig olika uttryck. Vissa spelare tar sig längre in i hjärtat än andra, inte alltför sällan är de dessa man pratar med när man möts. Berättar de något positivt blir man glad i själen är det de motsatta gör det ont ända in i hjärteroten. Men INGEN är bara en hjälm på isen! Går det dåligt för laget utses ofta en syndabock, det är så det fungerar. Oavsett hur långt in i hjärtat denna syndabock har kommit gråter jag inombords. Det gör en genuint ledsen att läsa kommentarer som ibland skrivs om dessa spelare, ingen gör allting dåligt. Lyft dessa istället, påpeka det som har gjorts bra och lämna resten till de som kan förändra detta. Spelare och tränare.
Så smått börjar man se fram emot nästa säsong. Spelare har tyvärr fått lämna och några har kommit till. Det är livet för en hockeyspelare. Vi har fått in en spelare jag ser fram emot att se på isen. En kille som även berör hockeyns baksida när han gick ut och påtalade träningshetsen som finns inom sporten. Mattias ”Kolan” Karlsson har fått min respekt redan innan han har satt en skridsko på vår is. Att lära sig sporten hockey är vansinnigt kul men att få lära sig livet hockey är något helt annat. Klimatet är hårt och tufft. Vill någon t.ex komma närmare sin flickvän och byter klubb blir den allmänna uppfattningen, byt flickvän. Jag beundrar verkligen dessa killar och tjejer som väljer en sport som yrke. Egentligen vill de bara hålla på med det dom älskar mest, sin sport. Men samtidigt sätter de både sig själva och sin familj i rampljuset och skottgluggen. Inte alltför sällan ska killarna gärna har erfarenhet som en 30 åring men helst vara som 20, gärna visa känslor vid med och motgång men absolut inte vara sura vid förlust mot fans.
Det sägs att killarna har semester men dessa som har valt sin sport som yrke har aldrig semester. De är i tjänst 24/7 365 dagar om året. Dom är själva sina reklampelare, håller dom inte sin kropp och sitt spel i trim riskerar dom stå utan kontrakt när säsongen börjar.
Som backnörd studsar jag nästan av förväntan att allt ska börja igen. Med flytten tillbaka till tantens gamla plats i arenan kan jag studera deras jobb som jag vill igen.

Vår arena har fått grönt ljus för spel. Vilket fantastisk jobb organisationen runt klubben har lagt ner!
När killarna har sin ispremiär kommer jag att vara mer än redo! Visserligen börjar tantens semester på måndag men dagarna till allt börjar räknas ändå ner. Jäklar i havet vilken säsong jag tror vi kan se fram emot.

    Suss