Blogg

Tack för upplevelsen!

IMG_0813

Först ett stort grattis HIF till fortsatt spel i elitserien! Att spelarna till slut lyckades vända detta massiva tryck till en positiv energi ska de alla vara enormt stolta över!

Efter två hela dagar på jobb har jag lyckats smälta det mesta.

  När Mattias först frågade mig om jag ville hjälpa till blev min spontana reaktion: Ska jag svika ”mina” pojkar, har det slagit runt för ungen! Men ibland händer det att munnen tystnar innan stinkpaddan hoppar ut. Jag skulle egentligen ändå köra till min bror. Han blev sjuk och allt inställt. Då började tankarna sorteras ut. Vem sviker jag? Pojkarna som jag har gett allt som går att ge under hela vintern och hösten, de har avslutat sin säsong. Då tänkte tanten: De får bli min första seniormatch live i handboll istället. Hade länge tänkt att gå men inte fått tummen ur. Vi blev varmt välkomnade av Leif när vi kom till hallen. Stoltheten svällde i bröstet när vi sjungandes tågade in i hallen första gången. Tyvärr gick det ju inte vägen men mottagandet vi fick var fantastiskt. Även om jag gillar att kolla på handboll på tv var jag aldrig förberedd på hur kul detta blev.

  När vi stod där andra gången efter segern och spelarna visade all denna kärlek till oss, det berörde mig djupt, då bestämde sig käringen. Jag ska vara med dessa killar till slutet, känslan de väckte går inte att beskriva. Dessa killar är inget annorlunda mot ”mina” hockeyspelare. Alla delar de samma drömmar och mål. Kan dom ge mig så mycket så ska faen jag ge allt jag kan tillbaka! Därför blev det självklart att jag åkte med på resan till Helsingborg. Väl där nere fick man känslan: Mata ej djuren i buren 😉 Det filmades och fotades från många håll runt oss. Med ett snett leende tänkte jag, undra om ni vet vad ni gjort när ni bjudit in ”oborstade” hockeyfans, haha. Slängde några ord med en man som stod vid sidan om mig. Han hade säsongskort på både hockeyn och handbollen. Min fråga blev självklart: Vad gör du när matcherna krockar? Svaret blev: Det gör dom inte. Trodde han skämtade med mig men som jag uppfattat det efter, de gör dom inte. Den euforin de inbitna handbollsfansen visade efter den segern förde mig bara ett steg närmare, den var inte ett dugg annorlunda än min egen känsla när det gäller hockeyn. Måste säga att den resan var otroligt rolig.

  Sen kom då matchen när allt skulle avgöras, den missades inte heller. Vi var betydligt fler som samlades utanför, i blandad men ändå samlad trupp tågade vi in i hallen. Det var trångt att stå där, kan avslöja att det största problemet vi har haft under hela den här resan har varit värmen i hallen. Jisses trodde vi skulle rinna bort! Vi trodde denna matchen skulle bli lika jämn som de förra. Men icke, spelarna visade ingen nåd utan visade var skåpet skulle stå. Det blev en magisk stämning i hallen och alla, verkligen alla bidrog till ljudnivån vi skapade.

  Det sägs och skrivs mycket om att det inte hade lyckats utan Blackbugs intåg. Tro inte det är många ur klacken som verkligen tänker så. Alla de som har stöttat sitt HIF som vi har stöttat vårt KHK under hela säsongen är de som verkligen ska ha den största elogen. Att se sitt lag lida tär så otroligt mycket på oss fans. Vi gjorde ”bara” upploppet lite roligare, lite mer högljudd. Hade inte ni suttit där från början eller spelarna lyckats vända trycket till de positiva hade vi kunnat skrika oss hesa i tomma intet. VI tillsammans gjorde spurten till en upplevelse utöver det vanliga. Denna resan är något jag absolut inte hade velat vara utan!

  Om någon vinner eller förlora på detta samarbete kommer vi inte veta förrän nästa säsong om ens då. Tills dess blir allt bara spekulationer.

  Blackbugs kunde inte avgöra om jag skulle gilla se spelet handboll live. Klacken kan inte heller säga om jag ska titta på handboll något mer, det avgör jag själv. Däremot vet jag att jag absolut kommer vara en gäst i hallen när tillfälle ges nästa säsong, det har jag valt.

  Vill passa på att tacka Leif för de varma mottagandet, Annelie för hjälpen med alla domarblåsningar i andra matchen, alla fantastiskt härliga människor jag fått lära känna! Kenneth för hans kloka inlägg! Och inte minst spelarna den värme som har utstrålats från er kommer jag aldrig glömma. Likt boxare reste ni er alla på nio och red ut stormen. Karlskrona är där vi hör hemma. KHK i SHL, HIF i elitserien!

  Tack för allt!

  Suss