Blogg

VI är Karlskrona!

IMG_0804

Tantens lycka är total. Till nästa säsong har hon flyttat ”hem” igen, ja iaf nästan. Äntligen slipper jag ha en eldgaffel i ryggen utan kan skava runt på stolen bäst jag vill! Pucken släpps snart va?!

Igår var vissa av oss i Helsingborg och hojtade fram HIF till ännu en seger. Det var spännande och en nervpress. Trodde detta kunde lindra min hockeyabstinens men ack vad jag bedrog mig! HIF var verkligen i brygga tills spelarna ryckte upp sig och tog tag i att igen. Matchen stod och vägde i andra, kanske var det nervositeten men det slarvades en del i avsluten. På onsdag vill jag gärna se säkrare passningar och snabbare anfallsspel så vi kommer till enklare. Euforin efter var densamma som hos oss när KHK klarade sig kvar och då är inget vunnit än. Egentligen är det just detta som gör sport så härligt. Vi delar samma känslor allihop även om vi inte har samma sport i våra hjärtan. Vi är samma människor!

  Glädjen hos spelarna var densamma som i onsdags. Visserligen är dom troligtvis inte vana vid att ropas in på plan en gång till men ska det firas, ska det firas 😉 Vi hann inte mer än utanför dörren förrän röster hördes. Ni kommer väl på onsdag? Vi har inte stått där i dessa matcher för att backa ur när allt ställs på sin spets!

  Lyssnade nyss på Pelles summering av säsongen, hans stolthet över BB gick inte att ta miste på. Undertecknad känner samma stolthet!

  Det kan tyckas att BB suktar efter rubriker och bekräftelse. Men fetast rubriker skapas inte bäst utav positiv anda utan tvärtom. Bekräftelse, nja. Att ge till något och att få något tillbaka är en fantastisk känsla så vill man kalla det bekräftelse så…. Vi känner oss faktiskt som vi har en del i det som händer nu.

  Inte alltför sällan ställs hockeyn och handbollen mot varandra vilket har skapat en vi och dom känsla. Kan vi lyckas sudda ut denna tro iaf jag att en större respekt kan skapas mellan. Om det kommer komma hinder i vägen, jo troligtvis. Men finns det en ambition att lösa dessa blir inte hindren i sig viktiga utan HUR vi löser dom. Alla vi fans har gett oss ut på en okänd resa, det finns ingen karta eller facit att förlita sig på. Det finns ”bara” öppna hjärtan! Så vackert!

  Vi är vana att tjurigt köra ner skallen och knyta handen i fickan, vi kommer alla från Karlskrona, den tjutande vindens stad. Tillsammans kommer vi stå där på onsdag. Tillsammans kommer vi skapa magi. Tillsammans kommer vi trotsa stormen. Tillsammans är vi starka, tillsammans är vi Karlskrona!

   

  Suss